Votsalakia Samos info over autoverhuur vanaf Samos airport, direct te boeken hotels en excursies op Samos.

| Home | Excursie | Vervoer | Eten & drinken | Stranden | Hotels | Bezienswaardigheden |

 

Schöne Bilder der Insel Samos

Altijd nieuwe fotos van Samos en evenementen op SamosAutoverhuur yes rent a car Samos is een Nederlands-talig autoverhuur bedrijf op het griekse eiland Samos. Autoverhuur yes rent a car Samos. Een betrouwbare auto huren in Pythagorion, Ireon, Votsalakia, Samos, Balos, Kerveli, Agios Konstantinos of Kokkari.<br>Incl. een heldere verzekering en aantrekkelijke prijs. Ook direct aan de luchthaven Samos.

 

 

Excursies

Patmos:

Patmos is voor de Grieken een heilig eiland het ligt 20 km, ongeveer 2 1/2 uur varen, ten zuiden van Samos. Patmos is een kaal en droog eiland in vergelijking met het groene Samos. Het wordt gedomineerd door het imposante klooster, gewijd aan de evangelist Johannes. Dit klooster staat op de top van de heuvel boven de haven en is in 1088 door de monnik Christodoulos gesticht. De grot waar Johannes in 95 en 96 na Christus zijn visioen van de Apocalyps zag, bevindt zich een klooster. Naar aanleiding van de Apocalyps heeft Johannes het bijbelboek Openbaring geschreven. Patmos lijkt net een Cycladeneiland met zijn witte, kubusvormige huizen met plat dak, geschaard om het Johannes klooster dat wel een burcht lijkt. In de wirwar van de hoekjes op het kloosterterrein zijn diverse kerken met wandschilderingen te bezichtigen; het kloostermuseum bezit waardevolle schatten, zoals een op perkament geschreven Evangelie van Marqués uit de 6e eeuw, Iconen en gouden kerkelijke gebruiksvoorwerpen.

 

Turkei

Na aankomst in Kusadasi en de paspoort controle wachten de bussen met uw Nederlandstalige gids op u om u naar Efeze te brengen.

Laat u zich door schoonheid van de antieke stad EFEZE betoveren. EFEZE is de grootste en interessante antieke stad van de wereld. U bezoekt onder andere de beroemde Celcius bibliotheek, het grote theater met plaats voor 25.000 toeschouwers en de Artemis Tempel welke behoort tot de zeven wereld wonderen. Na de professionele rondleiding door EFEZE gaat het terug naar Kusadasi waar u tijd heeft om over de beroemde bazaar te slenteren waar u gelegeheid lederwaren, sieraden en handgeknoopte tapijten te kopen.


 

Eilandtour:

Deze tour moet men eigenlijk aan het begin van de vakantie doen. U krijgt dan een totaal beeld van het prachtige eiland u ziet door de natuur verstopte plekjes, afgelegen dorpjes en de mooiste stranden van Samos.
Dit alles kunt u dan later op eigen gelegenheid opzoeken met een auto of scooter.Deze hele dag durende eilandtour, in een touring bus met aircondition , laat u de schoonheid, de veelzijdigheid en enkele bezienswaardigheden zien.Van de Nederlandstalige reisleidster ervaart u tijdens de tour veel interessante informatie over de geschiedenis van Samos, haar bewoners en hun gebruiken.

Route vanaf Votsalakia.
- Vertrek vanuit Votsalákia naar Koutsi, de eerste stop vanwaar u prachtige panoramafoto’s kunt maken van Votsalákia en omgeving.
- Vanuit Koutsi in oostelijke richting naar het bergdorp Koumaradéi waar oude ambachten nog in ere gehouden worden. Bezoek aan de pottenbakkerswerkplaats Klironómos waar nog traditioneel aardewerk gemaakt wordt en tevens het geheim van de beker van Pythagoras (dikéa koúpa) wordt onthuld.
- Hierna verder naar Mavratzéi voor een bezoek aan het moni Timiou Stavroú óf moni Megális Panagías, kloosters gelegen in een prachtige omgeving.

 

 

Denkt u eraan, om bij uw bezoek gepaste kleding te dragen. `s Middags is er genoeg tijd om te eten in een van de vele Taverne aan de haven, of rond te wandelen door de vele straatjes van Skala. 2 maal per week vertrekt een van de boten van Rhenia tours naar Patmos voor een dagtrip. U kunt een geheel verzorgde excursie boeken inclusief Nederlands talige rondleiding in het Johannes klooster, en de benodigde transfers. Vanzelfsprekend kunt u ook alleen de overtocht per boot boeken.

 

Ook aan de haven van Kusadasi kunt u genieten van een kopje koffie (Turkse) en het mooie uitzicht.

Hoe komt u in Efeze: 2 maal per week vertrekt een van de boten van Rhenia tours naar Turkei voor een dagtrip. U kunt een geheel verzorgde excursie boeken inclusief Nederlands talige rondleiding in EFEZE, en de benodigde transfers. Vanzelfsprekend kunt u ook alleen de overtocht per boot boeken. Voor de excursie naar EFEZE (Turkeie) is het noodzakelijk de avond (tot 20.00 uur) voor het vertrek uw naam geboorte datum en paspoort nummer bij Rhenia Tours op te geven.

 

 


- Na dit bezoek verder via een mooie route naar de tunnel van Eupalínos, de meer dan 2500 jaar oude tunnel uitgegraven door de berg Ampélos om de antieke stad Sámos van water te voorzien.
- Na deze bezienswaardigheid uit de Griekse oudheid verder naar het mooie havenplaatsje Pythagorion voor een korte wandeling.
- Vanuit dit geliefde toeristenplaatsje op weg naar een bezoek aan een wijn- of Ouzofabriek aan de doorgaande weg naar Samosstad.
- Verder in noordelijke richting voor een bezoek aan Samosstad (Vathy) voor een korte wandeling.
- Na Samosstad naar het dichtbij gelegen toeristenplaatsje Kokkari voor de lunch (niet inbegrepen) en een kleine wandeling.
- Vanuit Kokkari op weg voor een stop in de betoverende Vallei der Nachtegalen. Óók hier heeft u tijd voor een korte wandeling en/of een bezoek aan een taverna voor een drankje.
- Dit is de laatste stop en vanuit de vallei, via Karlóvassi, terug naar uw accommodatie in Votsalákia.